Україна
18 квітня 2016
Україна припиняє виплати мешканцям непідконтрольного Донбасу
Вони будуть відновлені після відновлення контролю над регіоном.
news-image

 

Віце-прем'єр Павло Розенко заявив, що виплата соціальної допомоги і пенсій переселенцям, які мешкають на підконтрольній Україні території, триватиме, а на непідконтрольних територіях це стане можливим тільки після повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності, передає «Є!», посилаючись на його прес-службу.

"Як віце-прем'єр-міністр України я заявляю, що наведення ладу в соціальних виплатах і боротьба з витоком бюджетних і пенсійних коштів на окуповані території, яку ми розпочали спільно з СБУ, продовжиться. В той же час усі пенсійні і соціальні виплати реальним переселенцям здійснюватимуться вчасно і в повному обсязі", - заявив Розенко.

Він запевнив:

"Жодна копійка з державного бюджету України або з Пенсійного фонду не потрапить в кишені терористів".


За словами Розенка, українська влада позбавлена можливостей платити пенсії або інші соцвиплати жителям непідконтрольного Донбасу.

"Там немає відділень українських банків, немає відділень Пенсійного фонду, казначейства, там не працюють українські закони"


Він нагадав, що кожного тижня СБУ затримує кур'єрів зі значною кількістю карток і великими сумами грошей, які перевозять на непідконтрольну територію.