Події
18 квітня 2016
Пєскову «дісталося» від Путіна за помилки на «прямій лінії»
Прес-секретар президента Дмитро Пєсков розповів в ефірі телеканалу «Росії 1» про критику на свою адресу з боку Володимира Путіна.
news-image

Як повідомляють російські ЗМІ, президент РФ розкритикував свого помічника за невірну інформацію, яка йому була надана під час підготовки «прямої лінії» і стосувалася зв'язку німецької газети Sueddeutsche Zeitung з американським інвестбанком Goldman Sachs.

Дісталося, - цитує РІА Новини відповідь Пєскова на питання телеведучого Володимира Соловйова, чи було яке покарання за помилку.

На прохання уточнити, чи було винесено догану, прес-секретар Путіна відповів, що поки не знає.

Я б не побажав кому-небудь бути критикованим президентом, - сказав Пєсков.


Нагадаємо, у четвер, 14 квітня, в ході чергової, чотирнадцятої «прямої лінії» Путін повідомив, що перші публікації «панамських документів» з'явилися в німецькій газеті Zuddeutsche Zeitung. За словами президент Росії, газета входить в медійний холдинг, що належить американській фінансовій корпорації Goldman Sachs.

У той же день Zuddeutsche Zeitung повідомила, що навіть побічно не відноситься до Goldman Sachs. Гендиректор Zuddeutsche Zeitung Штефан Хільшер розповів, що видання є 100-процентною "дочкою" видавництва Sueddeutscher Verlag, яке на 81,25% належить медіахолдингу Suedwestdeutsche Medien Holding і на 18,75% приватним особам.

Через таку "фактологічну помилку" президентові Росії довелося просити вибачення у газети.

Читайте також: Бовкнув зайвого: Кремль вибачився за слова Путіна про зв'язок газети Süddeutsche Zeitung з американцями