Підприємства екс-регіоналів перейменовуються і далі працюють в окупованому Донецьку
Проте такі підприємства не можуть похвалитись високою продуктивністю.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на "Новости Донбасса", в інтерв'ю сепаратистської газеті «Донецьк Вечірній» №14 від 13 квітня так званий «керівник Ленінської районної ради» Олег Бєляєв розповів, як в окупації працюють підприємства, що належать екс-регіоналам - «Конті», «АВК» і «Норд».

Глава окупаційної районної адміністрації заявив, що підприємство «Конті», що належить Борису Колеснікову функціонує на окупованій території, але перейменовано в «Тор, а «АВК», що належить іншому екс-депутату від Партії регіонів Володимиру Авраменко, перейменовано в «Лаконд». Бєляєв також поскаржився на низьку продуктивність «Конті».

Майже на повну працює, мабуть, тільки один з хлібозаводів холдингу"Донбасхліб". Інші підприємства харчопрому діють з перемінним успіхом. Це стосується "Геркулеса", "Вінтера", молокозаводу № 2, кондитерських фабрик "Конті" і АВК, нині перейменованих відповідно в "Тор" і "Лаконд". У них проблеми то з сировиною, то зі збутом. Наприклад, до війни "Конті" виробляло в добу 550 тонн солодкої продукції, а зараз - всього 300-350 тонн на місяць! Молокозавод № 2 завантажений на 16-20%, - розповів він.

За словами Бєляєва, виробник побутової техніки «Норд», який належить одному із засновників Партії регіонів Валентину Ландику, також працює в окупації, хоч і з перервами.

"НОРД", тепер "Інтертехніка", в лютому нібито ожив, однак у квітні знову зупинився, мінімум до середини травня, - сказав Бєляєв.

Читайте також: Акціонери «Стиролу» дали згоду на розміщення бойовиків на території підприємства