Toyota зупиняє свої заводи в Японії через землетрус
Автокорпорація Toyota почала зупиняти свої складальні лінії в Японії через збої в ланцюжках поставки деталей, викликаних серією потужних землетрусів на південно-західному острові Кюсю.
news-image

На даний час зупинено 5 підприємств в префектурах Фукуока і Аіті, де знаходиться штаб-квартира корпорації, передає «Є!» з посиланням на Росбалт.

Всього у планах Toyota зупинити 15 з 16 складальних ліній на території Японії. Вони не будуть працювати щонайменше до 25 квітня.

Рішення про відновлення роботи заводів після цього терміну буде прийнято в середу. Порушення в поставках деталей призвело до необхідності закрити також складальні підприємства Daihatsu в префектурах Міягі і Івате, там робота буде зупинена з 20 по 22 квітня.

Ділова газета "Ніккей" повідомляє, що припинення виробництва призведе до скорочення обсягів виробництва Toyota на 50 тис. авто.

Як відомо, через удар стихії робота більшості підприємств на острові Кюсю була зупинена. Серед них один з ключових постачальників Toyota компанія Aisin Seiki, яка випускає двері, двигуни і деякі інші деталі для машин на своєму заводі в префектурі Кумамото. Не працюють тут також підприємства Sony, Honda Motor, Bridgestone, Mitsubishi Electric.

 

Читайте також: Наслідки землетрусу в Японії: на острові розверзнулася земля (фото)