Політика
20 квітня 2016
Сергій Лещенко розповів, хто гальмує розслідування справ Майдану
Нардеп озвучив прізвища людей, які чинять тиск на процес розслідування справ Майдану.
news-image

 Під час брифінгу представників міжфракційного депутатського об'єднання "Єврооптимісти", в якому взяла участь адвокатська дорадча група "Адвокати Небесної сотні", Сергій Лещенко розповів, хто стоїть за процесом згортання розслідування справ Майдану. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

"Ми зібралися у зв'язку з подіями, які зараз розгортаються у Генеральній прокуратурі України. Події ці є неприпустимими, вони свідчать про спроби зупинити, загальмувати розслідування щодо злочинів на Майдані, а також щодо осіб колишніх посадових, які працювали в команді Януковича і які входять до так званого "санкційного списку Європейського Союзу". Що відбувається зараз у Генеральній прокуратурі? Відбувається системний спротив з боку керівництва Генеральної прокуратури, спротив, який спрямований проти керівництва спеціального Управління, яке було створено для розслідування справ на Майдані. Зокрема, керівник управління пан Горбатюк стикається з постійним спротивом з боку керівництва Генеральної прокуратури. Останні події, які відбуваються, свідчать про те, що його намагаються прибрати з цього Управління", - повідомив Сергій Лещенко.

Також нардеп зазначив, що тиск на пана Горбатюка стає все більш відчутним та суттєвим.

"Так, нам стало відомо, що відносно пана Горбатюка готується повідомлення про підозру, намагаються відкрити кримінальне провадження відносно керівника Управління спеціальних розслідувань за статтею "халатність". Це робиться з метою, аби прибрати його взагалі з розслідування справ Майдану. Робиться це за надуманим приводом"

Сергій Лещенко озвучив конкретні прізвища: 

"Також нам стало відомо, що через цей тиск відбулося звільнення одного з ключових працівників цього Управління - начальника відділу - пана Слободянника, який написав рапорт про звільнення через те, що стикається з постійним тиском з боку керівництва Генеральної прокуратури у зв'язку з розслідуванням справи Майдану. Цей системний тиск на пана Горбатюка та всю команду слідчих, які сумлінно розслідують справу Майдану та справу "санкційного списку", за цим тиском стоїть пан Столярчук - заступник Генерального прокурора Шокіна, який є куратором Головного слідчого управління та всього слідства в Генеральній прокуратурі, який є куратором спеціального кишенькового департаменту у структурі Генеральної прокуратури"