Політика
20 квітня 2016
Президент вбиває цвях у свій другий термін, - Найєм
Мустафа Найєм вважає, що рейтинг президента падає внаслідок ситуації, що склалася навколо Генпрокуратури.
news-image

 Мустафа Найєм, виступаючи на брифінгу "Єврооптимістів", заявив, що на даний час з боку Генеральної прокуратури чиниться тиск на розслідування справ Майдану. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

Я хочу нагадати, що все це відбувається на фоні того, що у нас в країні вже третій місяць немає Генерального прокурора. Кожного дня ми в цій залі чуємо про те, як одна політична сила (БПП) з другою політичною силою ("Народний фронт") ділять дві посади. Генерального прокурора та його першого заступника. Ми не знаємо, хто обговорюється на цю посаду, ми не знаємо, за якими критеріями ці люди вибираються, ми чуємо то прізвище Луценка, то пана Жебрівського, то пана Столярчука. Сьогодні ми чуємо нові прізвища. Вносяться законопроекти, відкликаються. Це виглядає просто як дешевий торг за найголовніший пост в країні, який має боротися з корупцією"
"При цьому ми бачимо, що Генеральна прокуратура, в якій немає зараз в принципі Генерального прокурора, першої процесуальної особи, продовжує розслідування не відносно тих людей, які діяли проти Майдану, не відносно тих, хто крав гроші в період Віктора Януковича, не вносяться у парламент пропозиції щодо позбавлення мандату пана Бойка, але паралельно з цим ми бачимо, як вони борються системно, відкрито, нічим не прикриваючись, проти пана Каська, який займався "діамантовими" прокурорами, вони звільнили пана Сакварелідзе, зараз почалося вже внутрішнє розслідування стосовно Горбатюка"

Також нардеп зазначив, що даною ситуацією президент Порошенко завдає власній репутації суттєвого удару: 

"Все це відбувається в ситуації, коли авторитет президента кожного дня в цій залі ставиться під удар. Президент тим, що зараз затягує цей процес, не виводить у публічну площину, не обговорює кандидатури, кожним днем затягування б'є по власному рейтингу та вбиває цвях у другий свій термін. Ми вважаємо, що ця посада не повинна обиратися таким чином"
"Ми пропонуємо, щоб ця кандидатура обговорювалася публічно"