Найвідоміший твір Лесі Українки став основою для відеогри
У США розробляють гру за мотивами "Лісової пісні".
news-image

Нещодавно американська компанія Colabee Studios повідомила про розробку гри The Forest Song, пише «Є!».

В описі зазначається, що відеогра є адаптацією відомої драми-феєрії української письменниці. У ній гравець візьме на себе роль селянина, який подорожує лісом, взаємодіє з Лісовим Духом та зустрічається з надприродними явищами. Окрім цього селянин, що володіє чарівною флейтою, зможе впливати на долі надприродних істот. За своїм жанром це пригодницька гра з головоломками.    

Цікавою також є історія розробки гри. Задля кращого антуражу команда розробників з Сіетла полетіла до України та відвідала Волинь. Також вони консультувались у представників Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Як повідомляється на сайті компанії, ця гра розробляється для сучасних консолей та розрахована на використання окулярів віртуальної реальності. На даний момент дата виходу невідома, як і ймовірність ПК-порту.  

Це не перший проект Colabee Studios. Свою популярність серед інді-гравців вони отримали завдяки грі Never Alone, яка присвячена інупіатам - корінним мешканцям Аляски. Розробники так само ретельно поставилися до зображення чужої культури у своїй відеогрі, за що отримали престижну премію BAFTA.