Нардеп повідомив про корупцію в Нацбанку на суму, яка перевищує половину бюджету України
Фінансовий моніторинг України викрив обсяги корупції в Національному банку України на суму 349 млрд гривень.
news-image

Про це сьогодні на брифінгу в ВР повідомив нардеп з ВО "Свобода" Олег Осуховський, передає кореспондент «Є!».

Вчора під час засідання двох комітетів, антикорупційного і банківського, ми від Фінансового моніторингу України почули шокуючу іформацію щодо корупційних дій НБУ на суму 349 млрд грн. Це більше ніж половина річного бюджету України. Даються рефінансування наближеним банкам до влади, також даються рефінансування олігархам, які входять по Forbes в десятку найбагатших людей України, коли вони самі можуть фінансувати свої банки і ще рефінансувати інші банки, - розповів нардеп.

За його даними, також дається рефінансування для російських банків, які успішно розвиваються в Україні.

Втім, Осуховський повідомив, що він вже звернулися до Ради нацбезпеки і оборони щодо діяльності російських банків в Україні.

Є дефіцит валюти в Росії. Вони (російські банки - прим.ред.) відповідно скуповують валюту в Україні і відправляють в Росію, таким чином підриваючи економіку нашої держави, - додав він.

Нардеп звернувся до НАБУ і  антикорупційної прокуратури з проханням, щоб вони взяли під контроль такі факти корупції в Нацбанку України. 

Також він звернувся до голови ВР щодо необхідності ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії та створення ТСК стосовно ситуації в банківській галузі й діяльності НБУ. 

Читайте також: Керівник Нацбанку назвала чутки про свою відставку «безпідставними інсинуаціями»