Події
21 квітня 2016
Росія вже відреагувала на ініціативу створення флотилії НАТО в Чорному морі
Постпред Росії при НАТО Олександр Грушко прокоментував ініціативу створення флотилії під егідою Альянсу в Чорному морі.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РІА Новини.

За словами Грушко, в Чорному морі не повинно бути спроб збільшення військової присутності позарегіональних держав.

Мені не зовсім зрозуміло, про що йде мова, тому що Чорне море - величина постійна, як і країни, які його оточують. Ми знаємо, що з чорноморських держав Болгарія, Румунія, Туреччина є морськими державами і у них є флоти, які перебувають в Чорному морі. Складай їх в угруповання, які не складай - це справа військових, - сказав Грушко.

За словами постпреда, режим конвенції Монтре про статус проток Босфор і Дарданелли з Чорного в Середземне море має залишатися непохитним.

Ми виходимо з того, що не повинно робитися жодних спроб змінити цей режим таким чином, щоб зробити більш вагомим можливості для присутності позарегіональних держав в Чорному морі, - підсумував він.


Відзначимо, що з подібною ініціативою виступила Румунія, яка пропонує створити флотилію в Чорному морі на базі кораблів декількох країн Альянсу. У той же час, президент України Петро Порошенко заявив про підтримку ініціативи щодо створення чорноморської флотилії під егідою Альянсу. Глава держави зазначив, що Україна готова приєднається до реалізації цього проекту.

Читайте також: У Кремлі заявили про небажання втягуватися в «безглузде протистояння» з НАТО