Київ
21 квітня 2016
У більшості цивілізованих країн заборонено продавати алкоголь у нічний час, - експерт
За світовою статистикою правоохоронців, 75-80% злочинів здійснюються під впливом алкоголю.
news-image

Політичний експерт Олег Постернак прокоментував спроби захоплення КМДА власниками МАФів з вимогами не забороняти продаж алкоголю в кіосках.

"Можна сміливо сказати, що малий бізнес тут ні при чому. Велика частина кіосків належить вузькому колу людей, це мережеві системи, великі бізнес-групи. У разі заборони на продаж алкоголю в МАФах вони втратять пристойний дохід. Але кияни від цього тільки виграють, тому що, за світовою статистикою правоохоронців, 75-80% злочині здійснюються правопорушниками під впливом алкоголю. Тому з метою відвертання можливих злочинів у більшості нормальних країн світу заборонено продавати алкоголь в нічний час. Ті, хто виступає за продаж спиртного вночі, переслідують свої корисливі цілі, піддаючи загрозі безпеку киян", - заявив Постернак.
"Нормальна європейська практика - це заборона продажу алкоголю в усіх торгових точках в нічний час, окрім декількох спеціалізованих магазинів на місто. Безпека городян - передусім. Впевнений, що нікому не подобається, коли під його вікнами по ночах сидять п'яні компанії і влаштовують бешкети. Києву пора стає європейською столицею. МАФовики захищають свої надприбутки, а ті політичні сили, які беруть участь у будь-яких скандалах - заробляють собі політичні дивіденди", - підсумував він.