Світ
22 квітня 2016
Росія погодилася на відстрочку слухань стосовно «боргу Януковича»
Російська сторона визнала доцільність відстрочки відповідних судових слухань.
news-image

Не дивлячись на недавні рішучі заяви Росії про те, що вона відмовляється надати Україні додатковий час і що це питання має вирішуватися англійським судом, перед самим судовим засіданням Росія повністю погодилася надати Україні відстрочку, повідомляє «Є!».

Невиправдана початкова позиція Росії, як підкреслює Мінфін, змусила Україну звернутися до суду із заявою про продовження терміну для надання заперечення проти позову. У той же час російська сторона в кінцевому підсумку визнала доцільність такої відстрочки і прийняла рішення не втрачати часу на це питання.

Київ пропонував Москві реструктуризацію боргу на загальних з комерційними кредиторами умовах, Росія цей варіант обговорювати відмовилася, наполягаючи на суверенній характер заборгованості.

Врешті 17 лютого 2016 року Мінфін РФ подав до Високого суду Лондона позов про стягнення заборгованості з України.

Представляти в суді інтереси Росії буде міжнародна юридична компанія Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, яка консультує РФ протягом декількох років.

Мінфін України запросив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan - провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві в судах.

Україна двічі зверталася до Високого суду Лондона з проханням про відстрочку проведення слухань у цій справі. Вдруге Росія заперечувала проти такої відстрочки.