Суспільство
24 квітня 2016
У Києві помер хлопчик, що попав під колеса Lexus
Дитині було лише 3 роки.
news-image

24 квітня у реанімації столичної лікарні "Охматдет" помер хлопчик Павло, пише «Є!» із посиланням на dtp.kiev.ua.

Як повідомляє творець порталу Влад Антонов, травми, які ця дитина отримала після того, як її двічі переїхала автівка передніми та задніми колесами, не були сумісні з життям. Однак родина хлопчика, лікарі та суспільство до останнього сподівалися на краще.

Внаслідок ДТП, що сталося 20 квітня близько 17:00, хлопчик отримав відкриту черепно-мозкову травму, множинні переломи основи та склепіння черепа, розтрощення речовини головного мозку, крововиливи в речовину головного мозку та шлуночки. Окрім цього в дитини була гостра крововтрата, велика закрита травма грудної клітини, переломи ребер та ушкодження легень.

Перед ДТП Павло гуляв з мамою та своїм братом-близнюком Михайлом. За словами мами постраждалого хлопчика, водій Lexus зачепила його, коли заднім ходом виїжджала з парковки офісу на вулицю Ломоносова Голосіївського району. Жінка, яка керувала автівкою, не помітила дитину, що гралася з іграшковим велосипедом. На місце була викликана швидка, яка вже через 15 хвилин після ДТП довезла травмованого Павлика до лікарні, у якій заздалегідь все було підготовлено до операції.

Боротьба за життя цього хлопчика велася 4 дні поспіль. Спочатку лікарям вдалося стабілізувати його стан та провести важку операцію. Однак протягом останнього дня його стан знову став нестабільним. У хлопчика кілька разів зупинялося серце, він так і не вийшов з коми. 

За інформацією, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. За порушення правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки, водій автівки може бути позбавлена волі до 8 років.

Однак як написала користувачка Фейсбуку Ірина Камінська, до ЄРДР (єдиного реєстру досудових розслідувань) була внесена тільки сама автівка, а не її власниця. Також вона повідомила, що ініціатором ДТП є 36-річна Ольга Самусева - дружина київського бізнесмена Станіслава Самусева. За її словами, цей чоловік намагався "вирішити" питання на місці та дав вітчиму Павла 700 грн. на лікування постраждалої дитини. 

Окрім цього Ірина Камінська повідомила про скандал, який стався між Станіславом Самусевим та учасниками порталу dtp.kiev.ua, які на Фейсбуці збирали гроші на лікування Павлика. За інформацією, чоловік завадив їм проконтролювати цільове використання зібраних коштів, а також звинуватив у шахрайстві. Після цього він забрав картку мами Павла, на яку небайдужі люді надсилали гроші, та поїхав з лікарні разом з вітчимом.

На даний момент готуються похорони маленького Павлика.

Бабуся потерпілого хлопчика розповіла в інтерв'ю виданню "Обозреватель" подробиці цього жахливого інциденту.