Події
25 квітня 2016
Патріарх Кирило є почесним доктором українського вишу, - нардеп
Патріарх Московський Кирило виявився носієм звання почесного доктору Дніпропетровського національного університета імені Олеся Гончара.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це розповів народний депутат Віталій Купрій, до якого із проханням позбавити церковного діяча, який підтримує війну в Україні, звернулася жителька Дніпродзержинську.

Це один із ідеологів "русского мира", який заперечує існування України як держави й благословляє Путіна на війну з нами. Як могло так статися, що Вчена рада досі не переглянула своє рішення та не скасувала його?!, - зазначив Купрій. - На мій подив, Патріархом Кирилом усе не закінчилось. Серед почесних докторів університету й представники п'ятої колони Кремля - Леонід Кучма, Володимир Литвин і Олександр Вілкул! За які такі почесні діяння їх відзначили? За корупцію? Чи за порушення прав громадян України?".

Депутат підкреслив, що направив відповідне депутатське звернення ректору ДНУ імені Олеся Гончара Миколі Полякову, аби той позбавив прихильників війни почесного звання.

Читайте також: Турне патріарха Кирила коштувало росіянам не менше 20 млн рублів