Україна
25 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Шеф київської поліції Крищенко звільнив співробітника-сепаратиста

Керівник столичної міліції Андрій Крищенко підписав наказ про звільнення працівника поліції, який повісив в автомобілі сепаратистську емблему з російським триколором і написом - "Беркут. Росіяни своїх не кидають".

Про це Крищенко написав на своїй сторінці в фейсбуці.

"З приводу працівника поліції, який повісив в автомобілі освіжувач повітря з шевроном підрозділу на тлі триколора. Для мене не зрозуміла ситуація, коли людина, яка була в АТО, використовує символіку окупанта. Сьогодні мені не важливо, що думав цей чоловік, роблячи такий крок , важливо, що своїм вчинком він кинув тінь на всіх своїх братів-поліцейських, на весь гарнізон Київської поліції. Одна людина одним вчинком може перекреслити місяці праці величезного колективу. Тому, переконаний, йому не місце в поліції! Наказ про його звільнення я вже підписав", - повідомив Крищенко.

Також він зазначив, що за даним фактом проводиться службове розслідування, висновок якого буде направлений до прокуратури і СБУ.

Міліція кваліфікувала падіння політолога Андрія Дорошенка з багатоповерхівки як умисне вбивство

Падіння політолога Андрія Дорошенка з дев'ятого поверху будинку на вул. Дінця в Києві поліція кваліфікувала як умисне вбивство.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила речник Головного управління Нацполіціі Києва Оксана Блищик.

За її словами, так належить за процедурою, однак зараз триває слідство, і основною версією є самогубство.

"Коли на місце події виїхала слідчо-оперативна група, в цілому вдалося встановити свідків і очевидців події, які вказували на те, що буквально за півгодини до трагедії вони бачили чоловіка на 9-му поверсі біля відчиненого вікна, а потім його вже мертвим виявили у дворі будинку. Відповідно, у всіх випадках смерті поліція кваліфікує цю подію по ст. 115 КК України ( "Умисне вбивство"). Але там є додаткові правові кваліфікації як нещасний випадок, самогубство, природна смерть тощо. У цьому випадку основна версія це самогубство, але в рамках кримінального провадження поліція повинна встановити, чому чоловік знаходився саме за цією адресою, що він там робив, адже проживав він за іншою адресою, і безпосередньо мотиви скоєння цього правопорушення", - зазначила вона.

Зараз, за ​​словами Блищик, тіло чоловіка відправили на проведення судово-медичної експертизи, оскільки при первинному огляді судово-медичний експерт не виявив ознак насильницької смерті.

"Ми повинні чітко розуміти причину смерті. Чекаємо результатів судово-медичної експертизи і проводимо подальший комплекс слідчих дій, щоб з'ясувати всі мотиви в цій справі", - підкреслила вона.

Андрій Дорошенко - відомий політолог. Працював в Центрі передових правових ініціатив. Він випав з дев'ятого поверху будинку на вул. Дінця, 21-А 24 квітня в Солом'янському районі Києва.

З 1 травня набуває чинності закон про державну службу.

Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в своєму зверненні, опублікованому на його сторінці в Facebook.

"З 1 травня запускаємо в дію закон про державну службу. Я дуже б хотів, щоб державна служба була професійною... Нам багато чого потрібно зробити. Дехто, напевно, умовляв:"давайте перенесемо на інший термін впровадження цього закону", - немає. З 1 травня ми почнемо формувати справжню професійну державну службу в Україні", - сказав він.

Гройсман також зазначив, що уряд впритул підійшов до питання наведення порядку на українській митниці:

"Це дуже важливе і складне питання. Питання було запущено десятиліттями... Ми зробимо все, щоб там навести порядок".

Комісія вибрала 5 кандидатів на пост глави "Укренерго"

На посаду глави ДП НЕК "Укренерго" конкурсна комісія відібрала 5 з 30 кандидатів. Серед них – три українці і два іноземці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

У повідомленні говориться, що фіналісти пройдуть співбесіду і представлять своє бачення розвитку підприємства членам комітету. Комітет вибере найбільш кваліфікованого претендента і рекомендує його КМУ для призначення на посаду.

На даний момент за подібною схемою проходять конкурси на посади керівників ДП "Укрспирт", ПАТ "Центренерго" і ДП НЕК "Укренерго".

НЕК "Укренерго" об'єднує 7 регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км. ліній електропередач з напругою 220 – 750 кВ. 

Нагадаємо, раніше МЕРТ повідомляло, що нових керівників шести стратегічних держпідприємств призначать через 2 тижні.

На екологічну безпеку в Чорнобилі США виділить ще 10 млн доларів

До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи Сполучені Штати Америки виділять додатково 10 млн доларів на забезпечення безпеки майбутніх поколінь, які живуть в уражених районах. Про це йдеться в повідомленні спікера Держдепартаменту США.

Ця сума доповнює ще 400 млн доларів, виділених раніше США, для відновлення екологічної безпеки України в зонах катастрофи в рамках міжнародних зусиль.

Також в Держдепартаменті відзначили успіхи України в підготовці проекту нового укриття для зруйнованого реактора, який незабаром встановлять. Очікується, що об'єкт буде захищати навколишнє середовище протягом наступних 100 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США сподіваються на розвиток спільного оборонного виробництва з Україною.

Автор: Мішель Арманд.