На Каннському фестивалі вшанують пам'ять Принса
В якому саме форматі пройде посвячення, дирекція 69-го кінофестивалю в Каннах поки не повідомляє.
news-image

Дирекція 69-го Каннського фестивалю оголосила про те, що вшанує пам'ять померлого 21 квітня співака Принса спеціальним триб'ютом. Про це повідомляє офіційний сайт кіноогляду, передає «Є!».

Поки невідомо, в якому саме форматі пройде посвята артисту.

Відомо, що Принс не був чужий кінематографу: він отримав «Оскар» за пісню до фільму «Пурпурний дощ», в якому також зіграв і головну роль. Крім цього, Принс причетний до створення саундтреків «Бетмена» Тіма Бертона і «Дівчата №6» Спайка Лі. Два роки тому Каннський фестиваль вже показував «Пурпурний дощ» в рамках програми «Каннська класика».

Окрім того, програму 69-го Каннського фестивалю поповнили кілька фільмів. В основний конкурс кіноогляду включена картина іранця Асгар Фархаді «Комівояжер». У програму «Особливий погляд» увійшов кримінальний трилер Девіда МакКензі «Земля команчів» з Крісом Пайном і Беном Фостером. Також кілька картин поповнять програму спеціальних позаконкурсних показів. Це «Кровний батько» Жан-Франсуа Ріше з Мелом Гібсоном в головній ролі, документальний фільм «Неправильні елементи» Джонатан Літтель, «Місяць дурнів» Грегуара Лепренс-Рингу, «Чуф» Каріма Дріді.

Нагадаємо, 21 квітня співак Принц був знайдений мертвим в ліфті свого студійного комплексу в передмісті Міннеаполіса. Йому було 57 років.