Події
26 квітня 2016
При спробі перетину кордону затримано мінометницю терористів «ЛНР», яка обстрілювала Дебальцеве
У вересні 2014 року жінка разом з громадянським чоловіком приєдналася до терористичного угрупування.
news-image

Під час спроби переходу державного кордону співробітники військової контррозвідки СБ України спільно з військовослужбовцями Харківського прикордонного загону затримали представницю терористичної організації «ЛНР», повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу СБУ.

Громадянка України, уродженка Ростовської області РФ на прізвисько "Ксенія" приєдналася до терористів у вересні 2014 року разом зі своїм громадянським чоловіком. Пройшла вишкіл в учбових центрах бойовиків, розташованих у містах Стаханів та Алмазне.

У складі одного з угруповань бойовиків в якості мінометниці вела бойові дії проти українських підрозділів у районі н.п. Степанівка та Дебальцеве.

Перетинаючи державний кордон України, жінка надала прикордонникам паспорт громадянки т.зв. «ЛНР» та пояснила, що український паспорт знищила її донька, яка також є активною прихильницею «руського міра». Мету своєї поїздки до України вона пояснила укладанням шлюбу з новим громадянським чоловіком.

Під час огляду правоохоронці вилучили у зловмисниці посвідчення "народної дружини Луганщіни" та особистий металевий жетон "ВС Новороссии".

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також: На Луганщині затримали терористку з «ЛНР»