Події
26 квітня 2016
Мосійчук заявив, що не збирається читати свій обвинувальний акт
Депутат Ігор Мосійчук відмовився знайомитися з обвинувальним актом у зв'язку з порушенням процедур і прогнозує, що його справу буде передана до суду в найближчі три дні.
news-image

Про це він заявив журналістам після візиту в прокуратуру, повідомляє «Є!» з посиланням на ЛІГА.net.

Я обвинувальний акт не читав, не знайомився, і читати не збираюся – до того моменту, поки він не буде переданий до суду, або не будуть усунені порушення, допущені під час слідства. І тоді я ознайомлюся, як законослухняний громадянин, – сказав він.

Мосійчук пояснив, що мова йде не тільки про те, що його адвокат сьогодні на лікарняному. Основні порушення, за його словами, були допущені під час проведення слідства.

Потрібно відновити слідство, допитати підозрюваного Мосійчука, – сказав депутат.

Також він повідомив, що написав в прокуратуру заяву про відмову ознайомитися з обвинувальним актом. Відповідаючи на питання, коли справа може бути передана до суду, він сказав: "Я думаю, що це станеться сьогодні, завтра або післязавтра".

Крім того, Мосійчук заявив, що зацікавлений в початку судового процесу.

Я впевнений, що в найближчі місяць-два після початку судового процесу справа буде закрита за відсутністю доказів. У мене є докази, наприклад, є епізод щодо дій, які відбувалися в Чернігові за участю громадянина Дурнєва. Там є маса фотографій, на яких зображені інші люди, і підпис: "Мосійчук завдає удари Дурнєву", а на фото – інша людина. І таких речей безліч, – пояснив він.

Як відомо, 15 березня Верховний суд зупинив розгляд справи Мосійчука і вирішив просити пленум звернутися до КС для оцінки конституційності процедури зняття недоторканності з депутатів.

17 вересня 2015 року Рада зняла недоторканність з Мосійчука та дала згоду на його арешт.

17 листопада Вищий адмінсуд скасував зняття Радою недоторканності з Мосійчука. Верховна Рада оскаржила зазначене рішення, і до вердикту Верховного суду воно не може вступити в силу.

Мосійчук провів кілька місяців під арештом, після чого суд його звільнив. Зараз він знову ходить на засідання Ради.

Минулого тижня Генпрокуратура викликала Мосійчука для отримання копії обвинувального акту і матеріалів досудового розслідування.

Читайте також: Мосійчуку виплатять грошову сатисфакцію за незаконне затримання