Резонанс
26 квітня 2016
Стало відомо, чому Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні
За словами представника Держслужби зайнятості, щодо Шустера є відкрите кримінальне провадження, про яке він не повідомив.
news-image

Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні через надання недостовірних даних. Про це повідомив представник Держслужби зайнятості, з яким спілкується сам Шустер, народні депутати і ЗМІ, передає «Є!»

Підстави, на яких анульовано дозвіл на роботу, це встановлення недостовірності відомостей, наданих суспільству в документах. Ми отримали відповідну інформацію від державної служби зайнятості, і на підставі офіційних документів дозвіл було анульовано...Нам на продовження дії дозволу на третьому місяці 2016 року подавалися документи на продовження дії дозволу, зокрема було подано довідку про відсутність судимості, довідку від МВС, але ми отримали інформацію від Державної служби зайнятості про те, що є відкрите кримінальне провадження датоване ще 10 місяцем 2015 року, - розповів представник Держслужби зайнятості.

Представник служби зайнятості також зачитав текст документа, через який дозвіл Шустеру було анульовано.

На момент оформлення дозволу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження - дозвіл може бути анульовано. На запит ДЦЗ центрального апарату і ГФС України, про наявність кримінального провадження стосовно громадянина Канади Савіка Шустера листом № ... було з'ясовано наявність факту розслідування кримінального провадження, що внесено до ЄРДР 5.10.2015 року, - зачитав представник центру зайнятості наказ.

Як відомо, раніше Шустер повідомляв, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження за нібито несплату податків.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні, незважаючи на те, що два тижні тому дозвіл на роботу було продовжено. Для з'ясування причин журналіст прибув у Київський міський центр зайнятості. Разом із ним присутні журналісти та нардепи Дмитро Добродомов та Сергій Власенко.

Читайте також: Савік Шустер прибув до Центру зайнятості та поспілкувався із журналістами