Політика
26 квітня 2016
«Боже, Україну збережи!» - міністр юстиції Польщі - про призначення Бальцеровича
Збіґнєв Зьобро згадує часи Бальцеровича в Польщі.
news-image

Міністр юстиції Польщі та водночас генеральний прокурор Збіґнєв Зьобро критикує призначення колишнього польського віце-прем'єра, автора польських ліберальних реформ відомих під назвою «шокова терапія», Лєшека Бальцеровича представником президента Петра Порошенка в новому уряді України, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

У своєму профілі в мережі «Twitter» Збіґнєв Зьобро написав:

Часи Бальцеровича в Польщі: скандали Fozz, алкогольний та інші, розорені фабрики і державні рільничі господарства, за гроші продані банки. Боже, Україну збережи!.

Нагадаємо, що 22 квітня президент Петро Порошенко призначив Лєшека Бальцеровича представником президента в Кабінеті Міністрів України а також своїм радником та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Додамо, що 14 квітня в польських ЗМІ з’явилася інформація, що фонд Лєшека Бальцеровича «Форум громадянського розвитку» отримав грошове пожертвування від фірми, пов’язаної з Бруно Валсанджакомо, швейцарським бізнесменом, чиє прізвище з’являється в контексті скандалу «Panama Papers».