Резонанс
26 квітня 2016
Вигнати мене з країни буде складно - Шустер
Журналіст зазначає, що подібні ситуації з ним вже траплялися у Росії.
news-image

Журналіст Савік Шустер, який наразі знаходиться у Київському міському центрі зайнятості, зазначив у розмові із журналістами, що позбавлення його права на роботу Україні - "абсолютно свідомі дії", для яких обрано належний час, передає «Є!».

Думаю, вибір часу - зовсім не випадковий: сьогодні - чорнобильські заходи, скоро - Великдень, увага до телебачення буде не така пильна, а коли всі політики та нардепи після свят повернуться до роботи - близько 10 травня, вже всі про це забудуть, - сказав журналіст.

Що до своїх подальших дій , то журналіст повідомив, що наразі він чекає пояснення від начальника Служби зайнятості, якого в даний час немає на місці.

І будемо працювати. Без дозволу. Вигнати мене буде складно, тому що я тоді не знаю, хто сюди приїде з інвесторів або роботодавців. Проблема в тому, що ця влада не терпить ніякої критики на свою адресу. До нас приходять люди, які не бояться висловлювати свою думку. Вони (представники влади -ред.) постійно боряться з дзеркалом. Не буде нас - з'являться інші дзеркала. Вони будуть бити все дзеркала, тобто всіх журналістів, які хочуть показати правду і те, що думає про них народ. Угроза на тільки над нами ( студією Шустера - ред.), а над політиками, які незгодні і над журналістами, які хочуть показати життя таким, яким воно є, - наголосив журналіст.

Савік Шустер зазначив, що подібні ситуації були з ним, коли він працював у Росії.

Я це вже проходив в Росії, але там мене ще позбавили дозволу на проживання, тому довелося їхати з країни. Тут - по іншому, я можу знаходиться в Україні 90 днів, потім виїжджати і повертатися. Тому не так легко від мене позбутися, - посміхнувся журналіст.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні, незважаючи на те, що два тижні тому дозвіл на роботу було продовжено. Для з'ясування причин журналіст прибув у Київський міський центр зайнятості. За словами представника Держслужби зайнятості, причина анулювання дозволу на роботу у тому, що стосовно Шустера є відкрите кримінальне провадження, про яке той не повідомив. Наразі журналіст разом із представниками ЗМІ та нардепами продовжує знаходитися у Центрі зайнятості.

Читайте також: Стало відомо, чому Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні