Суспільство
26 квітня 2016
У Держслужбі зайнятості прокоментували ситуацію з Шустером
В установі наголошують, що документи у популярного телеведучого мали недостовірні дані.
news-image

Відомому телеведучому політичного шоу Шустер LIVE Савіку Шустеру державні органи анулювали дозвіл на працю на території країни через неточності у оформленні документів. Про це йдеться в офіційній заяві на сторінці Державної служби зайнятості у Facebook, повідомляє «Є!».

За інформацією установи, до них 22 квітня від Держаної фіскальної служби надійшов лист, у якому повідомлялось про кримінальне провадження, яке було відкрито проти громадянина Канади Савіка Шустера. Повідомлялось про те, що на момент оформлення дозволу іноземного журналіста на роботу, у них не було відомостей про кримінальну справу проти нього. Коли ця інформація з'ясувалась, вони змушені анулювати дозвіл на підставі кримінальної справи.

"Дозвіл анулюється у разі встановлення недостовірності даних, що містяться у поданих роботодавцем документах", - наголосили у держустанові.

Якби на момент оформлення документів Держслужба зайнятості була поінформована про кримінальне провадження проти Савіка Шустера, то дозвіл на роботу йому б не видали, зазначили у повідомленні. 

"При цьому, звертаємо увагу на той факт, що у довідці, виданій Міністерством внутрішніх справ України, взагалі відсутня будь-яка інформація щодо наявності чи відсутності здійснення кримінального провадження відносно громадянина Канади С.Шустера", - зазначили в установі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні, незважаючи на те, що два тижні тому дозвіл на роботу було продовжено. Для з'ясування причин журналіст прибув у Київський міський центр зайнятості. Разом із ним були присутні журналісти та нардепи Дмитро Добродомов і Сергій Власенко.