Події
27 квітня 2016
Путін приїхав на космодром «Східний» для запуску ракети, а його відмінили
Пуск ракети "Союз-2.1а" перенесений рівно на добу на 28 квітня з "технічних причин".
news-image

Сьогодні 27 квітня вранці повинен був відбутися пуск ракети "Союз-2.1а" з трьома науковими супутниками на борту, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

На космодромі зараз знаходиться президент Путін, який прибув незадовго до старту.

Команда на запуск була перервана на останній хвилині перед стартом, - повідомили на космодромі, уточнивши, що це сталося "з технічних причин".
Резервної датою пуску є 28 квітня в 5:01 мск, - уточнили там.

Таким чином, пуск перенесений рівно на одну добу.

Нагадаємо, ракета-носій "Союз-2.1а" готується відправити в космос супутники "Михайло Ломоносов", "Лелека-2Д" і SamSat-218.

Новий космодром має деякі особливості, хоча встановлена там стартова техніка аналогічна тій, що відправляє ракети в космос з Байконура і Плесецка. 

"Стався певний збій, з ним необхідно розібратися і усунути. До роботи, пов'язаною з мобільною вежею обслуговування, з роботою стартової системи, це не має ніякого відношення", - сказав журналістам перший заступник голови Роскосмосу Олександр Іванов, говорячи про причини перенесення запуску ракети-носія.

Як повідомляють ЗМІ, за пуском ракети готувався спостерігати президент Володимир Путін, який незадовго до цього прибув в Благовєщенськ і далі на космодром Східний. За словами його прес-секретаря, він прийняв рішення затриматися - до моменту, як буде прояснена ситуація з перенесенням першого пуску ракети-носія.

За словами Дмитра Пєскова, не виключено, що "президент найближчу добу проведе тут, в районі космодрому" і планує використовувати цей час для обговорення другої і третьої черги Східного, а також будівництва міста Ціолковський.

Читайте також: Будівельника, який запитав Путіна про виплату зарплат на космодромі, заарештували