Події
27 квітня 2016
В ООН хочуть заснувати фонд допомоги чорнобильцям
На спеціальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, присвяченому 30 роковинам трагедії на ЧАЕС, закликали міжнародне співтовариство фінансово допомогти ліквідаторам аварії.
news-image
З таким закликом звернулася засновниця гуманітарного фонду допомоги дітям Чорнобиля Chernobyl Children International ірландка Аді Роше, повідомляє «Є!» з посиланням на "Голос Америки".
 
Як і хоробрі герої Рятувальної служби Нью-Йорка під час трагедії 11 вересня, вони, ліквідатори наслідків Чорнобильської аварії, ці благородні і самовіддані люди, мають бути визнані і вшановані як герої, які врятували Європу та і взагалі увесь світ від ще більшої катастрофи, - заявила вона.
Тож мій найперший заклик до цієї Асамблеї у тому, що ці героїчні люди, ліквідатори, мають бути визнаними. І світ має започаткувати глобальний фонд, щоб переконатись, що їхні медичні та соціальні потреби повністю задоволені, - закликала Аді Роше.

Нагадаємо, Єврокомісія надасть 730 млн євро на чорнобильські проекти. Раніше Німеччина заявляла, що виділить ще 19 млн євро на ліквідацію наслідків Чорнобиля. "Велика сімка" також виділить 85 млн євро на ліквідацію наслідків Чорнобиля.

Читайте також: Єврокомісія дасть 730 млн євро на чорнобильські проекти