Події
27 квітня 2016
Проти Шустера відкрили ще одну кримінальну справу
Відомого ведучого звинувачують у несплаті податків в особливо великих розмірах.
news-image

Як повідомила прес-служба ДФС, Савік Шустер із 2005 року постійно проживає на території України, і в 2008 році, отримавши на свій валютний рахунок процентний фінансовий кредит у розмірі 1,34 млн євро, не повернув його кредитору, в обумовлений термін, повідомляє «Є!».

Крім того, Шустер не надав до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про одержані доходи та ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн, що є особливо великим розміром.

Також у рамках цього провадження ДФС планує провести податкову перевірку Шустера щодо повноти сплати податків із суми неповернутої позики.

За висновком раніше проведеної планової документальної перевірки встановлено, що посадові особи "Савік Шустер Студії" на 2012-2014 роки занизили податок на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограм "Шустер Live". При цьому процедуру адміністративного оскарження податкових рішень-повідомлень завершено на користь податкових органів.

Також ДФС повідомила, що тричі викликала Шустера до органу попереднього розслідування для надання свідчень – 16 січня, 23 лютого та 12 квітня - у зв'язку з чим він обізнаний про наявність кримінального провадження.

Нагадаємо, Фонд зайнятості анулював журналісту Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні, пояснивши своє рішення "недостовірними відомостями в документах" та відкрите у зв'язку з цим кримінальне провадження.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала українську владу розібратися в ситуації навколо журналіста, продюсера та ведучого телевізійного шоу "Шустер Live" Савіка Шустера і гарантувати захист його прав.

У відповідь президент України Петро Порошенко висловив надію, що відповідні служби в найкоротші терміни врегулюють інцидент із журналістом.

Сам телеведучий Шустер заявив про намір виходити в ефір, незважаючи на позбавлення права на роботу в Україні, а також оголосив голодовку до відновлення йому права працювати в Україні.