Події
27 квітня 2016
Навіть праски ламаються, що казати вже про ракети, - так Роскосмос пояснив зрив запуску ракети «Союз-2.1а»
Перенесення першого пуску ракети з космодрому "Східний" не є аварійною ситуацією, адже навіть праски ламаються.
news-image

Про це заявив в інтерв'ю газеті «Коммерсант» офіційний представник Роскосмосу Ігор Буренков, коментуючи ранковий інцидент, передає «Є!».

Треба зауважити, що такі речі відбуваються досить часто. В принципі, і у наших колег за кордоном теж такі випадки бувають, космічні держави, які технологічно розвинені. Загалом, техніка - дуже серйозна штука, навіть праску іноді ламається, а вже якщо говорити про ракету, вона набагато складніший механізм, - сказав Буренков.

Він також заявив, що «потрібно обов'язково дочекатися рішення комісії», яка зрозуміє, що сталося. За словами Буренкова, проблема виникла в самій ракеті, і з інфраструктурою космодрому інцидент ніяк не пов'язаний.

Нагадаємо, 27 квітня о 5:01 мск повинен був відбутися перший в історії запуск з космодрому "Східний", проте він був скасований за півтори хвилини до старту. Як повідомив глава Роскосмосу, автоматика дала відбій пуску ракети «Союз-2.1а". Спочатку заявляли, що пуск переноситься на добу, проте згодом заявили про його перенесення на невизначений час.

Відомо, що на місце запуску приїхав президент Росії Володимир Путін, який провів спеціальну нараду в зв'язку з інцидентом.

Як зазначає «Коммерсант», ще в 2014 році в інтерв'ю газеті колишній глава Роскосмосу Олег Остапенко заявив, що стан справ на будівництві було критичним вже в жовтні 2013 року. Після пробного пуску "Східний" очікує рік простою.

Читайте також: Путін приїхав на космодром «Східний» для запуску ракети, а його відмінили