Події
27 квітня 2016
Бідних пенсіонерів в Росії немає - Мінпраці РФ
У міністерстві запевняють, що всі російські пенсіонери отримують доплати до прожиткового мінімуму.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ, на пленарному засіданні Громадської палати Росії  глава Мінпраці Максим Топілін зазначив, що всі пенсіонери отримують доплати до прожиткового мінімуму. За формальними ознаками.

Однак, якщо в родині, де є пенсіонер, є троє дітей, ситуація змінюється, обмовився Максим Топілін.

"Тому ми виходимо з того, що потрібно не збільшувати допомогу і не породжувати нові, а рухатися по шляху можливого і нормального підвищення мінімальної оплати праці до прожиткового мінімуму. Восени цього року ставимо собі за мету таке законодавство прийняти", - цитує Топіліна ТАРС.

Також повідомляється, що у Росії взагалі унікальна структура бідності: її основу становлять працюючі бідні бюджетники і сім'ї з дітьми.

У 2015 році число бідних в Росії збільшилася відразу на 3 мільйони чоловік і досягло 19 мільйонів. Це сталося через те, що серйозно просіли доходи населення.

У 2016 році Максим Топілін не очікує падіння заробітних плат. Швидше за все, заробітки залишаться на колишніх значеннях і трохи зростуть, оскільки підприємства поступово адаптувалися до валютної, кредитної політики, яку проводить уряд, впевнені в міністерстві праці.