Київ
28 квітня 2016
11-річний киянин «замінував» дитячий майданчик
Враховуючи, що особа, яка вчинила злочин, являється малолітньою, відповідальність за дії нестимуть батьки.
news-image

До Солом’янського управління поліції звернувся місцевий житель та повідомив, що до його доньки на мобільний телефон зателефонував незнайомець і сказав: дитячий майданчик біля їх будинку заміновано, передає «Є!» із посиланням на прес-службу київської поліції.

На місці події спеціалісти відповідних служб оглянули майданчик та прилеглу територію. У результаті вибухонебезпечних речовин чи предметів не виявлено.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

Співробітники Солом’янського управління поліції через деякий час встановили «жартівника». Ним виявився 11-річний школяр. Мобільний телефон, із якого було здійснено дзвінок, вилучено, - повідомили у поліції.

За ст. 259 КК України правопорушникові загрожує до шести років позбавлення волі. Враховуючи, що особа, яка вчинила злочин, являється малолітньою, відповідальність за її протиправні дії нестимуть батьки згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення (ст. 184 - Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Крім того, до неповнолітнього будуть застосовані відповідні превентивні заходи.

Читайте також: У Голосіївському районі столиці серед білого дня пограбували магазин