Події
28 квітня 2016
Путін виніс догани віце-прем'єру і голові Роскосмоса за ганьбу із запуском ракети
Приводом для покарання чиновників стало відключення кабелю, через який ракету «Союз-2.1а" не вдалося запустити 27 квітня, як планувалося.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські джерела, гендиректору «НВО автоматики» Леоніду Шалімову, підприємство якого поставило неякісний кабель, отримав подання про неповну службову відповідність.

Президент Росії Володимир Путін оголосив догани віце-прем'єру Дмитру Рогозіну і голові Роскосмоса Ігорю Комарову після перенесення запуску ракети «Союз-2.1а" з космодрому "Східний". Як повідомляють журналісти, Комаров отримав сувору догану.

Нагадаємо, 28 квітня з космодрому «Східний» нарешті була запущена перша ракета «Союз-2.1а" з супутниками «Ломоносов», SamSat-218 і «Лелека-2Д». У розрахунковий час блок виведення «Волга» штатно відокремився від третього ступеня ракети-носія і успішно вивів супутники на цільову орбіту.

Ракету невдало спробували запустити напередодні. Причиною перенесення запуску стали неполадки в системі управління, виявлені за півтори хвилини до старту. Путін вирішив залишитися на космодромі до повторного запуску. Дмитро Рогозін 27 квітня покинув «Східний» окремо від урядового кортежу, повідомляв портал Life.

Читайте також: Російська ракета з другої спроби таки полетіла, а Путін порівняв такий запуск з пудінгом