Події
28 квітня 2016
Вірі Савченко дозволили поїхати з Росії
Сестрі української льотчиці Надії Савченко Вірі, засудженої до 22 років позбавлення волі, дозволили покинути Росію.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Рішення про обмеження виїзду з Росії в зв'язку з оголошенням у федеральний розшук Вірі Савченко скасовано, - розповіло агентству ТАРС джерело в правоохоронних органах.

Раніше в ФСБ пояснили, що Віру Савченко затримали на українському кордоні, тому що вона знаходиться в розшуку у справі про неповагу до чеченського суду.

27 квітня на автомобільному пункті пропуску «Чертково» в ході прикордонного контролю осіб, які прямують на автомашині з Російської Федерації була виявлена ​​громадянка України Віра Савченко, яка перебуває у федеральному розшуку, - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, в ніч на 28 квітня машину, в якій перебувала Віра Савченко і український консул, затримали російські прикордонники на кордоні з Україною. На КПП у Савченко забрали паспорт. Пізніше українські дипломати забрали її в консульство України в Ростові-на-Дону.

У листопаді по відношенню до Віри Савченко порушили кримінальну справу за неповагу до чеченського суду. В матеріалах справи сказано, що Віра Савченко в ході засідання у справі її сестри «систематично порушувала встановлений порядок судового засідання шляхом висловлювання несанкціонованих реплік з місця».

Читайте також: МЗС України підтвердило, що Віра Савченко дійсно оголошена в розшук в Росії