Події
28 квітня 2016
Українська поліція працюватиме в посиленому режимі з 30 квітня
В Україні з 30 квітня правоохоронців переведуть на посилений режим несення служби.
news-image

Про це повідомила голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, передає «Є!».

Відповідно до мого доручення усі поліцейські з 30 квітня будуть переведені на посилений режим несення служби. Ми закликаємо політичних опонентів не переносити свої розбіжності у площину вуличних конфліктів. А громадян — звертатися до поліції задля своєчасного реагування, — сказала Деканоїдзе.

Зокрема, за порядком в Одесі під час травневих свят стежитимуть 3 тисячі правоохоронців. Серед них, за словами Деканоїдзе, будуть співробітники поліції, а також Національної гвардії.

За ситуацією в Одесі також стежить СБУ, розповіли представники спецслужби.

Обов'язково будемо реагувати у правовій площині на будь-яку ескалацію. Заходи безпеки вже посилені. І ми з поліцією працюємо над тим, щоб забезпечити громадський порядок і попередити можливі провокації та екстремістські дії, — зазначив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Він додав, що СБУ наразі не має конкретної інформації про підготовку терактів в Одесі.

Особовий склад МВС переведений на посилений варіант несення служби, створені оперативні штаби, є координація дій зі Службою безпеки України, із Генеральною прокуратурою. Оперативна робота у нас проводиться і на місцях. МВС зробить усе для того, щоб забезпечити громадський порядок, — сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, додавши, що особлива увага приділяється ситуації в Одесі.

Нагадаємо, в Одесі проводять антитерористичні навчання напередодні травневих свят.

Читайте також: У МВС готуються до провокації на травневі свята