Світ
29 квітня 2016
У Таїланді більше 20 людей померли через сильну спеку
За всю історію метеоспостережень спекотніше на території країни було тільки в 1960 році.
news-image

Сорокаградусна спека, що встановилася в Таїланді, вже стала причиною загибелі більше 20 чоловік. Про це повідомляє департамент з контролю за інфекційними захворюваннями, передає «Є!»

За даними медиків, у період з 1 березня по 17 квітня від теплового удару на території королівства померли 21 чоловік у віці від 29 до 72 років.

Необхідно дуже обережно ставиться до захворювань, викликаних виснажливої ​​спекою. Без надання екстреної медичної допомоги тепловий удар може привести до смерті, - йдеться в повідомленні відомства.

Квітень завжди був одним з найбільш спекотних місяців в Таїланді, однак в цьому році він здається жителям королівства надзвичайно важким: стовпчик термометра вже кілька тижнів щодня прагне до позначки в 40 градусів за Цельсієм.

Можна сказати, що встановлено новий рекорд по найтривалішій жаркій погоді за останні 65 років. І це ще не кінець сезону, - розповів журналістам глава Департаменту метеорології Таїланду Сурапонг Сарапо.

За його словами, максимальна температура в квітні була зафіксована на позначці 44,3 градуса. За всю історію метеоспостережень спекотніше на території країни було тільки в 1960 році - тоді стовпчик термометра піднімався до 44,5 градуса.

За прогнозом синоптиків, трохи прохолодніше в Таїланді стане в першій половині травня. Кліматологи пояснюють це впливом природного явища Ель-Ніньо, який завдав великої шкоди багатьом країнам Південно-Східної Азії.

Медики закликають мешканців по можливості не залишати приміщення, щоб не наражати на здоров'я небезпеки. У свою чергу, енергетики фіксують нові рекорди споживання електрики. Як повідомили місцеві ЗМІ, 26 квітня рівень одноразового споживання електроенергії в королівстві становив 29 тис. МВт.

Жителі Бангкока особливо страждають від затяжної спеки: на скляно-бетонних вулицях мегаполісу, вічно загачених розпеченими автомобілями, гаряче повітря буквально обпікає шкіру. Важко не тільки людям, а й тваринам. Як повідомили в бангкокском зоопарку, щоб хоч якось полегшити страждання своїх вихованців, приматів підгодовують замороженими фруктами. М'ясні делікатеси в клітини до хижаків також надходять в охолодженому вигляді.

Читайте також: У Росії п'яна школярка побила дільничного інспектора, порушено справу