Суспільство
29 квітня 2016
Неотеса! Свинятко! І заміж не вийдеш! - реакція попа РПЦ на питання про дорогу машину (відео)
На зустрічі митрополита Самарського і Сизранського Сергія зі студентами одна з учасниць звинуватила священнослужителів у жадібності і збагаченні за рахунок прихожан. Святі отці відповіли.
news-image

Митрополит Самарський і Сизранський Сергій під час зустрічі зі студентами Самарського економічного університету нахамив студентці, яка заявила, що РПЦ наживається на прихожанах, передає «Є!» із посиланням на Грани.ру.

Можу я прийти безкоштовно в церкву? Свічки купити - за гроші; все за гроші, - зауважила студентка.

Цілком її репліку в запису розчути не вдається, однак, як можна зробити висновок з подальшого, вона також дорікнула клірикам у пристрасті до розкоші, звернувши увагу, на яких дорогих машинах вони їздять.

Першим студентці відповів архімандрит Георгій (Шестун), завідувач міжвузівської кафедри православної педагогіки і психології Самарської православної духовної семінарії.

Ти скандал влаштувала просто так, я знаю. Просто характер поганий. Ось я не знаю, чи вийдеш ти заміж з таким характером, - добродушно зауважив священик.

Репліку архімандрита зал зустрів бурхливими оплесками.

Митрополит Сергій відреагував більш роздратовано.

Ну вона озлоблена, просто неотеса, - заявив він.
Ось тачка крута - так, мені це адміністрація виділяє по положенню. Згідно з положенням я приїхав на цій машині. Адміністрація області виділила. Я не виправдовуюсь, але свинятко вона така - вона просто не має міри і коректності. Неотеса, - додав священик.
Читайте також: У Росії п'яна школярка побила дільничного інспектора, порушено справу