Події
29 квітня 2016
У Росії ректор університету заборонив студентам і співробітникам спілкуватись з іноземцями
Відповідне розпорядження ректора Саратівського державного університету потрапило до журналістів.
news-image

Ректор Саратівського державного університету Олексій Чумаченко віддав розпорядження керівникам навчальних структурних підрозділів вищого навчального закладу вжити заходів щодо обмеження контактів іноземних громадян з співробітниками і студентами навчального закладу, передає «Є!».

Про це повідомляє видання «Версія-Саратов», в розпорядженні якої опинився документ за підписом ректора.

За наявною інформацією, в квітні 2016 року відбувся візит федерального судді Західного округу штату Оклахома США Стівена Фрайота і співробітника посольства США в Москві. Є підстави вважати, що майбутній візит може бути використаний для встановлення контактів і залучення в свою орбіту впливу перспективних викладачів і випускників юридичних спеціальностей, - зокрема, зазначено в листі ректора.

Також Чумаченко доводить до відома підпорядкованих, що в кінці червня в польському місті Краків відбудеться Всесвітній день молоді, організований Римсько-католицькою церквою, і попереджає, що «зазначений захід може бути використано з метою створення позицій впливу і поширення прозахідних цінностей, а також тиражування антиросійських оцінок серед молоді ». Він зазначає, що участь студентів у даному заході небажана.

Варто зазначити, що документ був відправлений не на офіційному бланку, відповідно, в документообігу вузу не брав участі.

Справжність листа в університеті підтвердили.

Цей лист був розісланий керівникам структурних підрозділів університету. Ми підтримуємо політику президента Росії і вважаємо, що тиражування антиросійських оцінок серед молоді є однією із загроз національній безпеці, - заявила виданню т.в.о. ректора Олена Еліна.

Читайте також: Патріарх Кирило є почесним доктором українського вишу, - нардеп