Події
29 квітня 2016
Байкери розбрату: Росія погрожує Польщі погіршенням відносин через «Нічних вовків»
Москва заявила рішучий протест послу Польщі в Росії Катажині Пелчінської-Наленч через відмову країни впустити на свою територію учасників групи «Російські мотоциклісти», куди входять "Нічні вовки".
news-image

Як повідомляє «Є!», відповідне повідомлення опубліковано на сайті МЗС Росії в п'ятницю, 29 квітня.

Раніше МЗС РФ викликав польського посла. У відомстві назвали відмову мотоциклістам у в'їзді до Польщі «знущанням над пам'яттю загиблих у боротьбі з фашизмом».

Відповідальність за неминучі негативні наслідки для двосторонніх відносин подібного зухвалої поведінки Варшави буде лежати виключно на польській стороні, - сказали в МЗС.

Також повідомляється, що російське МЗС розцінює позицію польського уряду як осо"бливо цинічний і зловмисний жест, спрямований на свідоме погіршення російсько-польських відносин".

Нагадаємо, сьогодні посольство Польщі в Москві повідомило, що країна не пропустить на свою територію учасників мотопробігу «Дороги Перемоги-На Берлін!», яке організовує клуб «Нічні вовки».

Торік польські прикордонники також не впустили російських мотоциклістів, які планували провести мотопробіг до 9 травня. У в'їзді також відмовили влади Німеччини. Вони пояснили, що байкери потенційно можуть порушити громадський порядок і безпеку в країні.

Читайте також: МЗС Росії викликало посла Польщі через заборону на в'їзд путінським «Нічним вовкам»