Війна
29 квітня 2016
Турчинов навів докази, що Оленівку обстріляли проросійські бойовики
Секретар РНБО зазначив, що спостерігачі підтверджують провокацію з боку окупаційної влади "ДНР".
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов спростував інформацію щодо того, що ЗСУ мають причетність до обстрілу населеного пункту Оленівка у Волноваському районі Донецької області. Відповідна заява була оприлюднена на офіційному сайті РНБО, повідомляє «Є!».

У документі йдеться про те, що загибель мирних мешканців внаслідок обстрілу Оленівки - це провокація бойовиків "ДНР". У такий спосіб проросійські найманці намагаються дискредитувати українських військових в очах місцевого населення прифронтової території, заявив Турчинов.

Секретар РНБО зауважив, що терористи готувалися до провокації заздалегідь. Зокрема до місцини прибули російські журналісти, на блок-посту поблизу Оленівки штучно створювалась черга.

"Представник так званої «ДНР» Е.Басурін завчасно «прогнозував» та анонсував обстріл контрольного пункту в'їзду та виїзду в Оленівці, яка розташована на підконтрольній російсько-терористичним угрупованням території", - підкреслив Турчинов.

Політик зазначив, що докази непричетності ЗСУ до обстрілу й загибелі чотирьох мирних мешканців є беззаперечними. Зокрема спостерігачі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін підтверджують, що українські військові жодного разу не використали артилерію у цьому районі. Жодного обстрілу з української сторони зафіксовано 27 квітня не було й ці факти затверджені документально, наголосив Турчинов у заяві. Він переконаний, що даний злочин повинна розслідувати не лише Тристороння контактна група, а й міжнародний військовий трибунал.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що 27 квітня бойовики обстріляли КПВВ «Оленівка», в результаті чого загинула родина з чотирьох осіб, десятеро людей потрапили до лікарні з пораненнями.