Спорт
3 травня 2016
Сенсація у світі футболу: скромний «Лестер сіті» став чемпіоном Англії
Футбольний клуб "Лестер" вперше в своїй історії став чемпіоном Англії - до того ж достроково, обійшовши "Челсі" і "Тоттенхем".
news-image

У цьому клубу допомогла нічия в матчі 36-го туру англійської футбольної прем'єр-ліги між "Челсі" і "Тоттенхемом", повідомляє «Є!» з посиланням на іноземні ЗМІ.

Гра "Челсі" і "Тоттенхема" на стадіоні "Стемфорд Брідж" в Лондоні завершилася з рахунком 2: 2. За "Тоттенхем" забили Харрі Кейн (35-я хвилина) і Сон Хин Мін (44). "Челсі" відповів м'ячами Гарі Кехілл (58) і Едена Азара (83).

За два тури до кінця чемпіонату "Тоттенхем" набрав 70 очок, зайнявши другу позицію в турнірній таблиці. Таким чином, "Лестер", на рахунку якого 77 очок, став чемпіоном.

Варто відзначити, що багато букмекерських контор приймали ставки на перемогу "Лестера" в нинішній першості з коефіцієнтом 5000 к 1, передає ТАРС. За даними британської компанії William Hill, вона буде змушена виплатити своїм клієнтам, які зробили ставки на чемпіонство "Лестера", близько двох мільйонів фунтів.

Ставку в 100 фунтів стерлінгів на перемогу клубу зробив, наприклад, голлівудський актор Том Хенкс.

Як повідомляють британські ЗМІ, у місті Лестер десятки тисяч людей вийшли на вулицю, щоб відсвяткувати перемогу місцевого клубу в англійській Прем'єр-лізі. Першу в його історії. Всю ніч люди співали і танцювали, а головні вулиці міста тепер пропонують перейменувати на честь основного бомбардира клубу Джеймі Варди і його головного тренера Клаудіо Раньєрі. Багато хто до цих пір не вірять, що скромна по бюджету і підбором гравців команда виявилася сильнішою за грандів британського та світового футболу.

Читайте також: Шовковському пригрозили в'язницею за висловлювання на адресу «Шахтаря»