Світ
3 травня 2016
В Індії народилося немовля з синдромом русалки (ФОТО)
За словами медиків, через особливості будови тіла малюка було неможливо виявити його стать.
news-image

В індійському місті Сахаранпур в штаті Уттар-Прадеш 22-річна жінка народила дитину з рідкісною аномалією тіла - сіреноміліей, або так званим синдромом русалоньки, повідомляє «Є!» з посиланням на Daily Mail.

 

Малюк прожив всього 10 хвилин. Діти з таким захворюванням з'являються на світ з срощеними нижніми кінцівками.

Ми бачили вроджені порушення у дітей, але це був вкрай рідкісний випадок. Дитина народилася в риб'ячому тілі, розмах рук був як у плавців, що зробило цей випадок ще більш унікальним. Верхня частина тіла немовляти була абсолютно функціональною, але нижня частина тіла не була розвинена, - розповіла гінеколог Вандана Арія, яка приймала пологи.

Як повідомляє видання, до 30 тижня вагітності породілля ні на що не скаржилася, однак УЗД на останніх термінах показало, що у дитини не розвинені нирки.

Є кілька причин такого синдрому: надмірне споживання ліків, вітамінна недостатність, генетика, анамнез або навіть материнський діабет. Це також може бути наслідком порушення нормального кровопостачання. Операція в цих випадках є неможливою через неправильне розвитку організму дитини. У деяких, вкрай рідкісних випадках нирки можуть бути пересаджені, але виживаність дуже низька, - додала доктор Вандана.

Читайте також: Дитину, народжену в літаку, назвали на честь авіаліній