Суспільство
3 травня 2016
У Росії запропонували звільняти чиновників за помилки в плакатах до 9 Травня
Городяни звертають увагу на численні плакати з помилками.
news-image

Чиновників, які допустили фактичні і граматичні помилки в святкових плакатах до Дня Перемоги, потрібно звільняти. Таку заяву зробив голова комісії з культури та освіти Санкт-Петербурга Максим Резник. Перші плакати з помилками вже з'явилися в Петербурзі і Ленобласті, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

"Потрібно, щоб виправили помилки виробники, танки поміняли, переробили неякісні, мерзенні і образливі продукти. А відповідальність має нести керівництво Комітету з друку і Центр розміщення реклами. Повинна бути відповідальність рублем, доганою або звільненням", - сказав Резник.

У міському Центрі розміщення реклами, який займається розробкою контенту, сказали, що в їх дизайнерському відділі немає філологів та істориків. Виправляти орфографію і граматику допомагає прес-служба.

28 квітня петербуржці звернули увагу на плакат "Спасибі дідові за перемогу" з американським танком. 29 квітня мешканці Шліссельбурга помітили на одній з міських вулиць розтяжку з написом "Перемога 70 років". Минулорічний плакат провисів 8 годин, потім його зняли.