Світ
4 травня 2016
В Ізраїлі рабинатський суд визнав, що смайлик у вигляді сердечка - не зрада
Суд визнав, що факт зради не доведений.
news-image

Рабинатський суд в Хайфі виніс вердикт, згідно з яким послання із зображенням сердечок не слід вважати подружньою зрадою, передає «Є!» із посиланням на 9TV.

Суд раніше розглядав позов чоловіка до дружини: позивач, лікар за професією, зажадав розлучення після дев'яти місяців сімейного життя.

У підсумку шлюб розірвали, але колишня дружина подала позов до вже колишнього чоловіка, вимагаючи сплати компенсації, прописаної у ктубі (шлюбному договорі).

Позивачка стверджувала, що у чоловіка не було підстав для розлучення. Відповідач стверджував, що виявлене в мобільному телефоні дружини повідомлення від іншого чоловіка, що закінчувалося словами "поцілунки і обійми" і зображенням сердечка, слід розцінювати як невірність.

Позивачка заявила з цього приводу, що повідомлення зі смайликом прийшло від колеги по роботі: він з певних причин не зміг бути присутнім на весіллі і привітав молодят сучасним способом.

Згаданий колега виступив на суді свідком і продемонстрував повідомлення на ім'я інших людей зі свого мобільного телефону, де також були написані слова про поцілунки і обійми і використані смайли із зображенням сердечка.

Позивачка стверджувала, що повідомлення стало для колишнього чоловіка приводом до відмови платити компенсацію, і згадала про те, що відповідач з незрозумілої причини згадав про "компрометуючі" повідомленні тільки через дев'ять місяців після весілля.

Суд визнав, що факт зради не доведений, винісши ухвалу, згідно з яким листування з використанням смайликів відповідає існуючій культурі відносин між статями. Ця культура названа в вердикті як неідеальна.

Суд виніс вердикт: відповідач повинен сплатити позивачці 18.000 шекелів, відповідно до шлюбного договору, і 18.000 шекелів компенсацій за розрив сімейних уз без вагомих на те причин.

Читайте також: «Нічні вовки» приїхали в Брно