Події
4 травня 2016
Росія заблокувала заяву Радбезу ООН щодо останніх ракетних випробувань Північною Кореєю
Російська Федерація внесла поправки в заяву Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) щодо останніх ракетних випробувань, проведених Північною Кореєю (КНДР).
news-image

Заяву, яку Росія заблокувала 3 травня, було попередньо погоджено 14 членами Радбезу ООН, повідомляє «Є!», посилаючись на РБК-Україна і Reuters.

Рада Безпеки має реагувати дуже швидко, тому ми не розуміємо, чому Росія блокує, тоді як всі інші члени Ради, включаючи Китай, який межує з Північною Кореєю, змогли прийти до згоди, - повідомив заступник посла Великобританії в ООН Пітера Вілсона.

Раніше, 2 травня, Москва внесла ряд пропозицій до проекту, серед яких і "згортання військової діяльності в регіоні", тобто відмова від спільних навчань, які проводили США і Південна Корея. Також Росія і Китай попросили США відмовитися від установки в Південній Кореї нової системи ПРО. Подібні дії викликали обурення Вашингтона.

Неймовірно: Росія вносить поправки, які не спрямовані проти КНДР, а націлені на країни, що прагнуть захистити себе від північнокорейської загрози, - заявив Reuters на правах анонімності один з дипломатів, які працюють в ООН.

 

Читайте також: КНДР пригрозила війною Південній Кореї та США