Події
4 травня 2016
У Кремлі сумніваються в ідентичності групи Bellingcat і правдоподібності її розслідувань
У Кремлі сумніваються в правдоподібності доповіді експертно-журналістської групи Bellingcat про розслідування причин аварії малайзійського Boeing в небі над Україною в 2014 році.
news-image

Як повідомляє «Є!», прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сьогодні заявив, що навколо розслідування експертною групою Bellingcat катастрофи малайзійського лайнера в небі над Донбасом існує багато спекуляцій, слід уважно вивчити ідентичність групи слідчих.

Я не можу реагувати в першу чергу в зв'язку з тим, скажімо так, що походження цієї групи і ідентичність цієї групи теж ще належить встановити, це перше. Друге. Безумовно, звичайно, ми не володіємо якимись детальними даними про будь-які ідентифікаційні номери російських озброєнь. Це швидше тема, яка стосується експертів в Міністерстві оборони, - наводить РІА Новини слова Пєскова.

Нагадаємо, міжнародна група Bellingcat заявила, що малайзійський Boeing MH 17 був збитий системою «Бук» № 323, яка нібито належить до російської зенітно-ракетній бригаді.

Я не знаю, наскільки може бути правдоподібною ця інформація, в будь-якому випадку. Ви знаєте, що дуже багато щодо цього трагічного Boeing, трагічної катастрофи з цим Boeing інформації. Переважна більшість цієї інформації носить спекулятивний характер - оперують якимись чутками, оперують якимись підтасованими даними. Є дані, які офіційно представляли російськими фахівцями, російськими експертами. В першу чергу, звичайно, ми закликаємо орієнтуватися на ці дані. І також є дані, які до сих пір не розкриті низкою держав: України, США, які продовжують викликати питання. Це ситуація, яку можна офіційно констатувати. А наскільки всі ці висновки правдоподібні, тут я не можу сказати. Не беруся це робити, - додав Пєсков.

Раніше повідомлялося, що ВВС покаже фільм про версії катастрофи малайзійського Boeing в Донбасі влітку 2014 року, коли загинули 298 осіб.

Читайте також: Експерти Bellingcat визначили, якій бригаді російської армії належав «Бук», що збив малайзійський МН-17