Війна
4 травня 2016
У зоні АТО поранений один український військовий
За минулу добу в зоні АТО поранений один український військовослужбовець, убитих серед українських військових немає.
news-image

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, пише «Є!».

За минулу добу жоден український солдат не загинув, один отримав поранення в результаті обстрілу біля Маріїнки, - сказав Лисенко.

При цьому він повідомив, що за минулу добу в зоні АТО ситуація залишилася відносно стабільною, однак тривають поодинокі провокації з боку бойовиків.

Ситуація в районі проведення АТО залишається відносно стабільною. Проте поодинокі збройні провокації тривають. За минулу добу бойовики 6 разів порушували режим припинення вогню, - сказав Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку протягом вчорашнього дня не зафіксовано жодного обстрілу, на Донецькому напрямку бойовики 4 рази обстріляли українські позиції, зокрема неспокійною залишається ситуація поблизу Авдіївки, де бойовики застосовували озброєння БМП, стрілецьку зброю і гранатомети. Також гранатомети і стрілецьку зброю вони застосовували у районі Зайцевого, а біля Луганського, що на Светлодарській дузі, ворог стріляв з великокаліберних кулеметів, за що отримав відсіч з боку українських військових, зазначив Лисенко.

Водночас на Маріупольському напрямку в районі Мар'їнки і Гнутового бойовики обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї і гранатометів.

Як повідомлялось раніше, зі вчорашнього дня кількість обстрілів у зоні АТО з боку бойовиків збільшилась.

Читайте також: За добу поранили одного українського військового біля Світлодарська