Війна
5 травня 2016
Священики допомагали бойовикам вбивати воїнів АТО, - капелан
З "ДНР" та "ЛНР" видавлювалися усі конфесії, окрім УПЦ МП.
news-image

Як передає «Є!», про це капелан Дмитро Поворотний розповів в інтерв'ю Апострофу

За словами церковного служителя, під час захоплень адміністративних будівель на сході майже усі конфесії видавлювалися з тимчасово неконтрольованої території України. Виключенням стали тільки представники української православної церкви, які підпорядковуються Московському Патріархату.

"Але УПЦ МП там - в фаворі. Я знаю, що в зоні бойових дій деякі їхні священики були корегувальниками вогню, брали до рук зброю, стріляли в наших бійців. Я цих бійців знаю особисто", - заявив капелан.

На думку капелана, частина священиків Української православної церкви Московського Патріархату має двоїсту позицію.

"Мені здається, що в УПЦ МП було кілька сценаріїв: спочатку намагалися перешкодити мобілізації, говорили, що це громадянський конфлікт, брати участь в ньому - вбивати свій народ, що вони не благословляють. Коли пішли перші втрати, вони не відспівували бійців, щоб вибити з-під ніг якийсь моральний стрижень. УПЦ МП представлена ​​по всій Україні, в її собори ходять тисячі людей, більшість, звичайно, тільки паску присвятити, але ж саме там й про "Русский мир" розповідали, й про Януковича. Потім з'явився інший сценарій: стали чекати, чим все закінчиться. Якщо наші переможуть, скажуть - ну, ми ж молилися за мир, якщо інші - скажуть, що вони війну не підтримували", - зазначив Дмитро Поворотний.

Окрім цього капелан додав, що в Україні має бути свою помісна церква, за допомогою якої інші держави не зможуть маніпулювати парафіянами. 

Читайте також: Бойовики нагородили Охлобистіна відзнакою