Світ
5 травня 2016
У Каліфорнії тепер не продаватимуть сигарети особам молодше 21 року
Закон набуде чинності 9 червня цього року
news-image

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун підписав в середу законопроект, що забороняє продаж сигарет та інших тютюнових виробів особам молодше 21 років, передає «Є!»

Таким чином Каліфорнія стала другим після Гаваїв штатом США, де підвищено мінімальний вік, починаючи з якого можна купувати тютюнову продукцію.

Закон набуде чинності 9 червня цього року. В даний час купити сигарети в Каліфорнії можуть люди старше 18 років. Як вважає Браун, введена заборона допоможе захистити молодь від шкоди для здоров'я, що надає нікотинова залежність.
Як повідомляє агентство AP, даний законопроект раніше піддався жорсткій критиці з боку як великих тютюнових компаній, так і каліфорнійських законодавців. Останні, зокрема, знаходили сміховинним те, що особи, які досягли повноліття,  мають право служити в армії, однак після прийняття закону навіть не зможуть купити на території штату сигарети.
Через це прийняття документа відкладалося протягом майже півроку, до тих пір поки законодавці в березні не затвердили законопроект, згідно з яким військовослужбовцям в будь-якому випадку буде дозволено купувати тютюнові вироби, починаючи вже з 18 років.

Читайте також: Арнольд Шварценеггер зіграє в новій комедії про кілерів