Події
5 травня 2016
Новий командувач НАТО закликав готуватися до боротьби з Росією
Новий головнокомандувач Об'єднаними збройними силами (ОЗС) НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротті закликав членів альянсу бути готовими до протидії загрозам з боку Росії.
news-image

Таку заяву він зробив під час свого виступу на церемонії вступу на посаду в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу Пентагону.

За словами генерала, на даний час альянс стикається з «Росією, що відроджується, яка прагне показати себе як світова держава».

Іншими погрозами він назвав тероризм і криза з біженцями, якому сприяє нестабільність в Північній Африці і на Близькому Сході.

Щоб відповісти на ці виклики, ми повинні постійно підтримувати і підвищувати рівень нашої готовності і рухливості в тому дусі, щоб бути в змозі вступити в бій сьогодні ж, якщо стримування зазнає невдачі, - сказав Скапаротті.

Генсек альянсу Йенс Столтенберг зазначив, що альянс вступив в «нову еру невизначеності» з серйозними і застарілими проблемами, проте НАТО, за його словами, «готове і відповідає цьому виклику».

Навіть з закінченням холодної війни наш Північноатлантичний альянс і його основні колективні сили зберігають життєво важливе значення в міру того, як ми стикаємося з новими викликами, - зазначив Столтенберг.

Раніше посаду головкому ОВС займав американський генерал Філіп Брідлав, який, нагадаємо, закликав США посилити розвідку через дії Росії і заявляв про необхідність використовувати більше сучасних технологій, зокрема, розвідувальних супутників, які відстежують пересування військ.

Нагадаємо, 2 травня в Естонії почалися найбільші навчання НАТО за участю шести тисяч солдатів. Навчання під назвою «Весняний шторм» триватимуть три тижні, до 19 травня. У них візьмуть участь військові з десяти країн-членів НАТО. Зокрема, з США, Канади, Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Нідерландів та країн Прибалтики.

Читайте також: У Міноборони Росії погрожують НАТО створенням трьох нових дивізій