Події
5 травня 2016
Тука припускає відновлення торгівлі з окупованими районами Донбасу
Одним із етапів стратегічного плану деокупації окремих районів Донбасу є відновлення торгівлі з ними.
news-image

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука під час інтерв’ю «Громадському радіо», пише «Є!».

Існує дві протилежні точки зору. Одна полягає в тому, щоб відгородитися колючим дротом. Вона абсолютно деструктивна. В результаті ментально ми отримаємо втрату населення, озлобленість людей по відношенню до нас. Отримаємо і те, коли, здійснюючи виплати на окуповану територію, ми будемо субсидувати виробничі потужності агрессора, – сказав він.

За словами Туки, протилежна точка зору полягає в тому, що потрібно зняти всі обмеження, «а істина, як завжди, лежить посередині».

Він зазначив, що таке відновлення стане кроком до деокупації. Однак подробиці озвучувати він не став.

Я б не хотів озвучувати зараз цю інформацію. Це один з етапів того стратегічного плану, про який я говорив. Вчора я говорив, що його не існує. Сьогодні я бачив його сам. Перш ніж видавати цю інформацію, її треба правильно піднести, затвердити на рівні президента і РНБО. Тільки потім її можна подавати суспільству, – повідомив Тука.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко указом від 29 квітня звільнив Геергія Туку з посади голови Луганської обласної державної адміністрації. У той же день на засіданні Кабінету міністрів Тука був затверджений на посаді заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. 

Читайте також: Тука прокоментував своє звільнення