Події
5 травня 2016
У Росії винний у зриві запуску ракети на космодромі Східний пішов у відставку
Гендиректор НВО автоматики подав у відставку після зриву першого старту на російському космодромі Східний.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на ТАРС і прес-службу підприємства, генеральний директор Науково-виробничого об'єднання автоматики (НВОА) Леонід Шалімов подав заяву про відставку після зриву першого старту ракети-носія «Союз-2.1а" на космодромі Східний.

Гендиректор подав заяву про відставку за власним бажанням. Виконуючим обов'язки керівника НВО автоматики призначено першого заступника гендиректора з питань науки Михайло Трапезников. Сьогодні на підприємстві продовжує роботу спецкомісія, - уточнили в прес-службі.

Раніше в «Роскосмосі» затвердили версію, згідно з якою перший запуск з космодрому Східний був перенесений через проблеми з кабелем, тому основну відповідальність за інцидент понесе керівництво НВОА.

Нагадаємо, перший старт з космодрому Східний в Амурській області був запланований на ранок 27 квітня, але був відкладений через збій.

Вранці 28 квітня під час перезапуску ракета «Союз-2.1а" вивела на цільову орбіту апарати МГУ «Ломоносов» та два самарських апарату SamSat-218 і «Лелека-2Д».

Читайте також: Путін виніс догани віце-прем'єру і голові Роскосмоса за ганьбу із запуском ракети