Події
5 травня 2016
СБУ затримало «тітушку», який закликав до створення «Дніпропетровської народної республіки» (відео)
Відкрито кримінальне провадження за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.
news-image

СБУ затримала мешканця Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах та закликав до створення т.зв. «Дніпропетровської народної республіки», передає «Є!»

Під час Революції Гідності чоловік зібрав групу молодиків - т.зв. «титушек» та нападав на учасників «Євромайдану» біля Дніпропетровської облдержадміністрації.

Згодом, після поїздки до окупованого Криму та РФ, розпочав інформаційні акції в інтересах «руського міра». За вказівкою кураторів з терористичної організації «ДНР» зловмисник активно розповсюджував антиукраїнські матеріали на різних інформаційно-політичних інтернет-сторінках, - повідомили у прес-службі СБУ.

Молодик також  розповсюджував інформацію, спрямовану  на  дискредитацію   українського  війська,  матеріали із закликами до  насильницької зміни конституційного ладу, громадської непокори діючій владі, інструкції з уникнення мобілізації тощо.

Також спільник терористів інформував кураторів про настрої населення та  соціально-політичну ситуацію  у  Дніпропетровську.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника  комп'ютерну  техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання  на  територіальну   цілісність  і недоторканість  України)  КК України.

Тривають слідчі дії.