Київ
5 травня 2016
Національний художній музей та Посольство Королівства Норвегії запрошують на «Зустріч з країною»
Захід відбудеться 6 травня о 18.00
news-image

Завтра, 6 травня о 18:00 Національний художній музей України спільно з Посольством Королівства Норвегія в Україні запрошують на «Зустріч з Країною», передає «Є!»

Поширені уявлення про Норвегію - це оточена турботою природа, фйорди і щедрі на рибу моря, високотехнологічний нафтовий сектор, на якому тримається добробут норвежців та створюються запаси на майбутнє... А є дещо інша Норвегія - традиційна, сільська і агрокультурна, яка існує, щойно від'їхати за кілька кілометрів від великого міста. Про таку Норвегію хочуть розповісти: перший секретар Посольства Норвегії пан Сігбйорн Літланд; Хільде Древшьйомуен, засновниця і художній керівник театральної компанії Kopparleden Teaterlag; дует молодих скрипальок Vilje, - повідомили у музеї.

Також відвідувачам пропонується оглянути виставку і звернути особливу увагу на твори художників з Норвегії: Ане Йурт Гютту та Йуара Нанго. Норвежці входять у склад міжнародної групи митців The Stitch Project, що у п'ятницю проводить в музеї соціальний воркшоп.

Формат «Зустріч з Країною» заплановано в рамках міжнародного проекту «Ідентичність. За завісою неозначеності» для презентації країн-учасниць: Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції - заради неформального знайомства, подолання стереотипів та відкритості.  

Читайте також: Завтра у Києві відбудуться урочисті заходи для молоді з нагоди Дня перемоги