Суспільство
5 травня 2016
Російський журналіст, якому відмовили в акредитації у Чехії, звернувся за допомогою до прем'єра країни
Олександр Куранов зазначив, що таке рішення чеської влади є для нього «життєвою драмою».
news-image

Кореспондент російського агентства РІА Новини Олександр Куранов, якому не була продовжена акредитація в Чеській Республіці, звернувся за допомогою до прем'єр-міністра Богуслава Соботки, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.

У відкритому листі він вказує, що рішення чеської інстанціїне продовжувати йому акредитацію є для нього «життєвою драмою».

У своєму листі Куранов відкидає звинувачення в шпигунстві і повідомляє, що живе в Чехії 29 років, і протягом цього часу у нього ні разу не виникало проблем з продовженням акредитації.

Вперше з труднощами 69-річний Куранов зіткнувся восени 2015 року. МЗС ЧР відмовилось коментувати причини непродовження акредитації, посилаючись на інформацію спецслужб.

На думку Олександра Куранова, рішення чеського МЗС може бути пов'язано з початком його співпраці з агентством РІА Новини, яке фінансується Кремлем.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка прокоментував виданню Novinky.cz, що лист Куранова, датований 5 травня, він не читав, читати не збирається і цією справою займатися не буде.

Читайте також: СБУ затримало «тітушку», який закликав до створення «Дніпропетровської народної республіки» (відео)